Kókuszkocka pillanatok alatt fillérekből

Kókuszkocka pillanatok alatt fillérekből

Kókuszkocka recept



A legolcsóbb és leggyorsabban elkészíthető kókuszkocka receptje. A kókuszkocka egy olyan sütemény, mely akkor is elkészíthető, ha már a vendégeink megérkeztek. Fogyasztható frissen sütve, de akár hűtőben tárolva hidegen is. A kezdő sütikészítők is bátran kísérletezhetnek vele, mivel nagyon könnyű elkészíteni ezt a receptet. Nézzük, hogy mi kell hozzá és hogyan kell elkészíteni.

Hozzávalók 16 darabhoz:


A tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor



A máz:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál kakaó
  • rumaroma



Tetejére:

  • 1,5 csomag kókuszreszelék



Elkészítés: 35 perc, sütés: 35 perc







Hogyan kell elkészíteni a kókuszkockát?

A tészta sütése:

1. Kissé olvasszuk meg a vajat, majd keverjük ki cukorral habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot a tojásokat (egészben: sárgája és fehérje) a mézet és a tejet.

2. Majd szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet.

3. Készítsünk elő egy tepsit (a tészta mennyisége egy 22x32 cm-es tepsire elegendő). Béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a masszát.

4. Melegítsük elő a sütőt 160 – 180 (közepes hőfokon), majd süssük 40 – 45 percig a tésztát.

5. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni.

A máz elkészítése:

1. Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot a kakaót és a tejet.

2. Folyamatos kevergetés mellett gyenge hőfokon forraljuk fel.

3. Amikor kezd visszahűlni pár csepp rumaromát adjunk hozzá. (Ízlés kérdése!)

Kókuszkocka elkészítése:

1. A megsült tésztát falatnyi kockákra daraboljuk fel.

2. Mártsuk meg mindegyiket a mázban.

3. Forgassuk meg a kókuszreszelékben.

Számomra ez az eddigi legolcsóbb és leggyorsabban elkészíthető kókuszkocka recept. Remélem mindenkinek ízleni fog?!
Jó étvágyat kívánok!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha tetszik az oldal: