Kókuszkocka pillanatok alatt fillérekből
Kókuszkocka recept |
A legolcsóbb és leggyorsabban elkészíthető kókuszkocka receptje. A kókuszkocka egy olyan sütemény, mely akkor is elkészíthető, ha már a vendégeink megérkeztek. Fogyasztható frissen sütve, de akár hűtőben tárolva hidegen is. A kezdő sütikészítők is bátran kísérletezhetnek vele, mivel nagyon könnyű elkészíteni ezt a receptet. Nézzük, hogy mi kell hozzá és hogyan kell elkészíteni.
Hozzávalók 16 darabhoz:
A tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 evőkanál olvasztott méz
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A máz:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl tej
- 3 evőkanál kakaó
- rumaroma
Tetejére:
- 1,5 csomag kókuszreszelék
Elkészítés: 35 perc, sütés: 35 perc
Hogyan kell elkészíteni a kókuszkockát?
A tészta sütése:
1. Kissé olvasszuk meg a vajat, majd keverjük ki cukorral habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot a tojásokat (egészben: sárgája és fehérje) a mézet és a tejet.
2. Majd szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
3. Készítsünk elő egy tepsit (a tészta mennyisége egy 22x32 cm-es tepsire elegendő). Béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a masszát.
4. Melegítsük elő a sütőt 160 – 180 (közepes hőfokon), majd süssük 40 – 45 percig a tésztát.
5. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni.
A máz elkészítése:
1. Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot a kakaót és a tejet.
2. Folyamatos kevergetés mellett gyenge hőfokon forraljuk fel.
3. Amikor kezd visszahűlni pár csepp rumaromát adjunk hozzá. (Ízlés kérdése!)
Kókuszkocka elkészítése:
1. A megsült tésztát falatnyi kockákra daraboljuk fel.
2. Mártsuk meg mindegyiket a mázban.
3. Forgassuk meg a kókuszreszelékben.
Számomra ez az eddigi legolcsóbb és leggyorsabban elkészíthető kókuszkocka recept. Remélem mindenkinek ízleni fog?!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése