ALMÁS RÉTES RECEPT
Almás rétes recept |
Almás rétes. A rétesek közül az almás rétes készíthető el a legolcsóbban. Persze mondanom sem kell, annak ellenére, hogy ez egy olcsó sütirecept, azért nagyon finom. Aki egyszer kipróbálja, garantáltan felveszi a repertoárjába ezt az egyszerű és olcsó receptet. Nézzük, hogyan is készül:
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 3 nagyobb vagy 4 kisebb darab alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- Zsemlemorzsa
- Étolaj
Elkészítés:
1. Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük.
2. Ezeket összefőzzük a cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlével (akkor jó, ha kissé karamellizálódik és a levének nagy részét már elfőtte).
3. A sütőt begyújtjuk 4-es fokozatra (180 °C fokra).
4. A réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ hány lapos a csomag).
5. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük étolajjal a legalsó, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is bekenjük olajjal (a fölső rétegre nem szükséges olaj).
6. A legfelső lapot megszórjuk zsemlemorzsával és a szélein 2 - 3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a töltelék akkora részét, ahány rúd rétest akarunk készíteni.
7. Mind a 4 szélét és az alját megkenjük olajjal, majd kétoldalt visszahajtjuk.
8. Alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, majd a tetejét is bekenjük olajjal.
9. Végül 4 - 5-ös fokozaton (180 - 190 °C fok) arany barnára sütjük (20 - 25 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése