Almás rétes recept

ALMÁS RÉTES RECEPT

Almás rétes recept











Almás rétes. A rétesek közül az almás rétes készíthető el a legolcsóbban. Persze mondanom sem kell, annak ellenére, hogy ez egy olcsó sütirecept, azért nagyon finom. Aki egyszer kipróbálja, garantáltan felveszi a repertoárjába ezt az egyszerű és olcsó receptet. Nézzük, hogyan is készül:  

Hozzávalók:


  • 1 csomag réteslap
  • 3 nagyobb vagy 4 kisebb darab alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • Zsemlemorzsa
  • Étolaj



Elkészítés:







1. Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük.

2. Ezeket összefőzzük a cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlével (akkor jó, ha kissé karamellizálódik és a levének nagy részét már elfőtte).

3. A sütőt begyújtjuk 4-es fokozatra (180 °C fokra).

4. A réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ hány lapos a csomag).

5. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük étolajjal a legalsó, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is bekenjük olajjal (a fölső rétegre nem szükséges olaj).

6. A legfelső lapot megszórjuk zsemlemorzsával és a szélein 2 - 3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a töltelék akkora részét, ahány rúd rétest akarunk készíteni.

7. Mind a 4 szélét és az alját megkenjük olajjal, majd kétoldalt visszahajtjuk.

8. Alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, majd a tetejét is bekenjük olajjal.

9. Végül 4 - 5-ös fokozaton (180 - 190 °C fok) arany barnára sütjük (20 - 25 perc).











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha tetszik az oldal: