PUNCSKOCKA RECEPT
Puncskocka recept |
Kevesen vannak, akik ne szeretnék a puncskockát. Nagyon kívánatos és szinte lehetetlen abbahagyni az evését. Ha apró falatnyi kockákat készítünk, akkor a vendégek bátran fognak belőle venni és egy harapással el lehet tüntetni. Most egy olyan puncskocka receptet fogok mutatni Önöknek, mely nagyon olcsó és egyszerű. Tartsanak velem.
Hozzávalók: 4 főre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 2 - 3 evőkanál tejföl
- Fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 - 3 evőkanál porcukor
- 2 dl tej
- 0,5 dl rum
- 2 evőkanál kávé
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz
- 30 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 citrom leve
- 0,5 dl meggy lé
Tészta:
A tészta összetevőit szépen összegyúrjuk, majd egy 25 × 35 cm-es tepsiben 2 vékonyabb és 1 vastagabb lapot sütünk belőle.
Töltelék:
A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét, illetve a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a margarint (esetleg vajat), és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a 2 vékonyabb lap közé simítjuk.
Máz:
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzá öntjük a rumot, a meggylét, a citrom levét, és ha még kell, annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszilárdult a máz, a süteményt felszeleteljük és tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése