Puncskocka recept

PUNCSKOCKA RECEPT

Puncskocka recept






Kevesen vannak, akik ne szeretnék a puncskockát. Nagyon kívánatos és szinte lehetetlen abbahagyni az evését. Ha apró falatnyi kockákat készítünk, akkor a vendégek bátran fognak belőle venni és egy harapással el lehet tüntetni. Most egy olyan puncskocka receptet fogok mutatni Önöknek, mely nagyon olcsó és egyszerű. Tartsanak velem.

Hozzávalók: 4 főre


Tészta


  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 - 3 evőkanál tejföl
  • Fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja


Töltelék


  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 - 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • 2 evőkanál kávé
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor


Máz


  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 citrom leve
  • 0,5 dl meggy lé







Tészta:


A tészta összetevőit szépen összegyúrjuk, majd egy 25 × 35 cm-es tepsiben 2 vékonyabb és 1 vastagabb lapot sütünk belőle.

Töltelék:


A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét, illetve a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a margarint (esetleg vajat), és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a 2 vékonyabb lap közé simítjuk.

Máz:


Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzá öntjük a rumot, a meggylét, a citrom levét, és ha még kell, annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszilárdult a máz, a süteményt felszeleteljük és tálalhatjuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha tetszik az oldal: