MACARON RECEPT
Macaron recept |
Ez a süti, igazán izgalmas és nem hétköznapi. Színes, a figyelmet rögtön felkelti. Nagyon egyszerű, de mégis a nívósabb sütemények közé sorolható. Ha valami kreatív és egyedi édességgel szeretnénk a vendégeinket elkápráztatni, akkor próbálják ki ezt az olcsó és egyszerű macaron receptet. Tartsanak velem!
Hozzávalók:
- 100 g finomra darált mandula
- 3 db tojás
- 60 g kristálycukor
- 185 g porcukor
Elkészítése:
Először is a tojásokat szét kell választani, majd kézi habverővel fel kell verni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, hozzá kell adni a kristálycukrot és azzal verni tovább nem kemény, hanem inkább folyós habbá. Ha ezzel készen vagyunk, egy másik edénybe tesszük a mandulát, és rá kell szitálni a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverjük a tojásfehérjés - cukros habba. Vegyünk elő egy tepsit, tegyünk rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset töltsünk habzsákba, és nyomjunk belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűríteni kell egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de még nem túl kemény, akkor lesz tökéletes. A masszát ételszínezékkel színezzük.
Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomjunk az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyjuk 1 órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Amikor letelt az idő, 140 °C fokra előmelegített sütőben süssük ki őket, úgy 10 perc elég nekik. Azt, hogy mivel töltjük meg, mindenki maga dönti el, számtalan töltelék passzol hozzá, a legegyszerűbb csokistól a létező legkomplikáltabb darabokig. Ha megvan a töltelék, akkor nincs más feladatunk, mint az elkészült korongok felét megkenni vele, a másik felét pedig a megkentek tetejére nyomni, és már készen is vannak a kis édes szendvicskék.
Elkészítés ideje:
2 óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése