Lúdláb torta recept

Lúdláb torta recept

Lúdláb szelet







Gyermekkorom nagy kedvence a lúdláb. Elárulok egy kis fortélyt, melynek köszönhetően igazán egyedi és isteni finom lúdláb szeletet kapunk. A hangsúly a meggyen (cseresznyén) van. Szóval, ha van lehetőségünk, akkor a meggyberakás alkalmával egy üvegbe alkohollal tartósítsunk meggyet. Az alkoholban tartósított meggy nagyon finom és igazán passzol a lúdláb tortához. Most nézzük, hogyan készül ez az egyszerű és olcsó süti:


Hozzávalók:


Piskótalapokhoz:



  • 6 evőkanál liszt
  • 6 db egész tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukormentes kakaópor

Krémhez:



  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggy- vagy cseresznyebefőtt
  • Kevés rum aroma

Tetejére:



  • Tejszínhab
  • Csoki reszelék
  • Meggy vagy cseresznye








Elkészítés: 


1. A piskótalapokhoz való összetevőket habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett torta-formába öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megsült, kihűtjük, aztán kettévágjuk.

2. A krémhez a lisztből, a tejből, a cukorból és a vaníliás cukorból krémet főzünk. A margarint a kakaóval puhára keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.

3. Félreteszünk a krémből annyit, amennyi a torta bevonásához szükséges, a meggyből / cseresznyéből pedig a díszítéshez valót. A maradék krémbe belekavarjuk a meggyet / cseresznyét.

4. A meggyes / cseresznyés krémet a 2 lap közé kenjük, majd a sima krémmel bevonjuk a tortát kívülről, végül díszítjük.

Előkészület: Kb. 30 perc

Sütési idő: Kb. 30 perc









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha tetszik az oldal: