Lúdláb torta recept
Lúdláb szelet |
Gyermekkorom nagy kedvence a lúdláb. Elárulok egy kis fortélyt, melynek köszönhetően igazán egyedi és isteni finom lúdláb szeletet kapunk. A hangsúly a meggyen (cseresznyén) van. Szóval, ha van lehetőségünk, akkor a meggyberakás alkalmával egy üvegbe alkohollal tartósítsunk meggyet. Az alkoholban tartósított meggy nagyon finom és igazán passzol a lúdláb tortához. Most nézzük, hogyan készül ez az egyszerű és olcsó süti:
Hozzávalók:
Piskótalapokhoz:
- 6 evőkanál liszt
- 6 db egész tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál cukormentes kakaópor
Krémhez:
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál cukormentes kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg magozott meggy- vagy cseresznyebefőtt
- Kevés rum aroma
Tetejére:
- Tejszínhab
- Csoki reszelék
- Meggy vagy cseresznye
Elkészítés:
1. A piskótalapokhoz való összetevőket habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett torta-formába öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megsült, kihűtjük, aztán kettévágjuk.
2. A krémhez a lisztből, a tejből, a cukorból és a vaníliás cukorból krémet főzünk. A margarint a kakaóval puhára keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
3. Félreteszünk a krémből annyit, amennyi a torta bevonásához szükséges, a meggyből / cseresznyéből pedig a díszítéshez valót. A maradék krémbe belekavarjuk a meggyet / cseresznyét.
4. A meggyes / cseresznyés krémet a 2 lap közé kenjük, majd a sima krémmel bevonjuk a tortát kívülről, végül díszítjük.
Előkészület: Kb. 30 perc
Sütési idő: Kb. 30 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése